top of page

De componisten

Imre_Ploeg_-_.jpg
Joost.jpg

Joost Kleppe

Joost Kleppe legt zich toe op het componeren van vocale en theatrale muziek. Hij schrijft zowel voor klassieke ensembles als het Nederlands Kamerkoor en het Radio Philharmonisch Orkest, als voor zingende acteurs, zoals Loes Luca en Jeroen van Koningsbrugge. Kenmerkend voor Kleppe's werk is een licht-schrijnende weemoed, een inventieve ritmiek en een verwantschap met muziek uit Zuid-Europa en het Midden-Oosten. Meer info

Imre Ploeg

Imre Ploeg is manager educatie bij het Nederlands Kamerkoor en artistiek leider van NKK NXT, Kamerkoor JIP, Consorte en ZIJ Vocaal ensemble. Zijn werk is veelal geëngageerd en multidisciplinair. Als componist schreef Ploeg voornamelijk voor koor. Ook onderzoekt hij de relatie tussen muziek en geluidsecologie, in zijn zoektocht naar een betekenisvolle relatie met de natuurlijke omgeving. Meer info

Imre_Ploeg_-_.jpg
Monique.jpg

Monique Krüs

De kleurrijke composities van de Nederlandse componist Monique Krüs omvatten opera, kamermuziek, 

liederen, popsongs, werken voor koor en voor de media. Met haar achtergrond als operazangeres vormen vocale werken het leeuwendeel.

Daarnaast is zij vocal coach en dirigeert ze regelmatig haar eigen werk.   Meer info

Willem Wander van Nieuwkerk

Willem Wander van Nieuwkerk maakte als componist theatrale projecten met popmusici. Ook schreef hij film- en theatermuziek.

De laatste decennia schrijft hij vooral kamermuziek voor het concertpodium. Daarin speelt hij graag met stijlen en muziektradities die hem dierbaar zijn. Zijn stukken laten invloeden zien van het Gregoriaans, krontjong-muziek, negro-spirituals, de Geneefse psalmen, West-Afrikaanse ritmes en Moravische religieuze hymnen.

In al zijn werk neemt hij het schoonheidsideaal van de Klassieke muziek uit de achttiende en negentiende eeuw tot voorbeeld. Hij is ook een fanatiek koorzanger en als musicoloog en specialist in de Nieuwe Muziek was hij jarenlang docent 20e en 21e eeuwse muziek aan het Conservatorium van Amsterdam.  Meer info

Willem-Wander-van-Nieuwkerk.jpg
Gabor.jpg

Gábor Tarján

Gábor Tarján is componist van concert-, theater-, en filmmuziek. Zijn werk kenmerkt zich door een liefde voor extremen, plotselinge overgangen, ritmisch avontuur en een stille weemoedigheid.  Tarjans muziek is uitgevoerd door het strijkkwartet van het Ives Ensemble, het Doelen Ensemble, het Nederlands Kamerkoor, Ensemble Insomnio, Slagwerk Den Haag en K.O. Brass.

Meer info

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Twitter - White Circle

Herman van Tongerloo

Herman van Tongerloo is als librettist betrokken bij het Utrechts Requiem in 2017, 2019 en 2021. Hij schrijft gedichten en liedteksten en is sinds de 80er jaren actief als tekstschrijver en componist van bands als Dame Blanche en Spoorloos.

Hij schreef tekst en muziek voor diverse musicals en televisieprogramma's
Herman won in 2014 de prijsvraag voor Beste Utrechtse Smartlap. en in datzelfde jaar tevens een prijs voor een lied over Zeeland.

In opdracht van de gemeente Utrecht verscheen in 2017 een dichtbundel van zijn hand over begraafplaats Soestbergen. In oktober 2021 verschijnt een tweede dichtbundel over begraafplaats De Nieuwe Ooster. 

Screenshot 2021-09-11 at 13.45_edited.jpg
bottom of page